Εμπνευστής

O βραβευμένος συγγραφέας Δημήτριος Αλεξόπουλος είναι ο εμπνευστής της "James Alexopoulos Coaching Association" και της ομάδας του Ινστιτούτου "Ζoufous" που δραστηριοποιείται στον τομέα της Προσωπικής Βελτίωσης, του Life Coaching, της Συμβουλευτικής, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και άλλων τεχνικών και στρατηγικών που ακολουθούνται για την εσωτερική εναρμόνιση, την πνευματικότητα και την επίτευξη στόχων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ από τον EMCC:

SENIOR PRACTITIONER LIFE COACH και ΜΕΝΤΟΡΑΣ

Έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες ώρες Προσωπικής Συμβουλευτικής - Life Coaching & Mentoring, μέσω προσωπικών συνεδριών σε Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό (από το 2010).

Η αγάπη του για τα βιβλία και την συμβουλευτική διαλεκτική γεννήθηκε από νεαρή ηλικία, όταν ξεκίνησε να συγγράφει το πρώτο του βιβλίο με κορμό: "Κοινωνία και ανθρώπινη ψυχολογία" σε μια παλαιά γραφομηχανή τού παππού του.

Λόγω της βαθιάς αγάπης του για τα βιβλία και την λογοτεχνία, ξεκίνησε να συγγράφει βιβλία από μικρή ηλικία, και έργα του έχουν αποσπάσει Διεθνή βραβεία και Πανελλήνια Βραβεία όπως και Διακρίσεις στην Λογοτεχνία και στα Δοκίμια.

Η θεματολογία των βιβλίων του και των στοχαστικών θεωριών του έχει ως ρίζα την ψυχολογία, την κοινωνιολογία και είναι ανθρωποκεντρικά, με κύριο συστατικό τον άνθρωπο και την αστείρευτη δύναμη που κρύβει μέσα του.

Σπούδασε οδοντοτεχνίτης στην Αθήνα και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια σε αυτό τον τομέα. Έπειτα, το ενδιαφέρον του άρχισε να στρέφεται στην τέχνη της πώλησης (γλώσσα του σώματος, ψυχολογία πωλήσεων) με αποτέλεσμα να ακολουθήσει την πορεία του ως Σύμβουλος Πωλήσεων και Σύμβουλος Ακινήτων και επιχειρήσεων από το 2006 σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

Έχει εκπαιδευτεί από κορυφαίους Life Coaches & NLP Trainers & Ψυχοθεραπευτές. Διαθέτει πτυχία και πιστοποιήσεις στο Life Coaching "Certificate of Coaching", "Certificate of Mentoring", Spiritual Coaching και "Master Practitioner NLP Coach" στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό. Κατέχει δίπλωμα και πιστοποίηση στην Συμβουλευτική και εξειδίκευση σε τεχνικές Τάντρα, όπως επίσης διπλώματα και πιστοποιήσεις εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε τεχνικές Ύπνωσης, "Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες", "Τεχνικές στην Ψυχοθεραπεία", Executive Coaching, στην Συμβουλευτική προσωπικής ανάπτυξης και στο Life Coaching.

Έχει ενεργή ενασχόληση με την τεχνική της πνευματικής συγκέντρωσης, κύματα Θήτα, διαλογισμού και γιόγκα, καθώς είναι και ο Εμπνευστής & Ιδρυτής της Ανθρωπιστικής και Φιλανθρωπικής Διαδικτυακής Δράσης: Invest In Humanity.