Αρμονική Ζωή

Αρμονική Ζωή

Με τη λεξική σημασία και την έννοια που δίνουμε στον όρο: «Αρμονική Ζωή», εννοούμε κάθε καλυτέρευση, κάθε εξέλιξη και βελτίωση του «εγώ» μας, όπως και κάθε ανάπτυξη του εσωτερικού μας κόσμου. Είναι δεδομένο, πώς για τον καθένα από εμάς, η Προσωπική Ανάπτυξη είναι αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο, με ποικίλες δραστηριότητες και με διαφορετικές πρακτικές μεθόδους ικανοποίησης των αναγκών μας.

Διαλογισμός

Είναι αρχαία τέχνη του πνεύματος σε κατάσταση συνειδητότητας και βοηθάει στην καθαρότητα του πνεύματος, την απόλυτη ισορροπία του εαυτού μας καθώς επιτυγχάνουμε την βαθιά κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης του νου. Ο Διαλογισμός είναι η ανανέωση και η αναζωογόνηση της προσωπικής μας ενέργειας με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Μας βοηθά στην συγκέντρωση, στην απομάκρυνση του στρες και του άγχους, στην αντιμετώπιση προβλημάτων, στην αντιμετώπιση αρνητικών σκέψεων και φοβιών μας, καθώς έχει την δυναμική να απελευθερώνει τα συναισθήματά μας και να καλλιεργεί την αγάπη.

Τσάκρα

Είναι τα ενεργειακά κέντρα του κάθε ανθρώπου που ενώνουν τω σώμα με την ενέργεια ολόκληρης της ζωής. Τα Τσάκρα μεταβολίζουν την ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα μας και συγκεκριμένα σε ζωτικά σημεία του ανθρώπινου οργανισμού. Υπάρχουν επτά ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας:

 1. Μουλαντάρα: Τσάκρα της Βάσης ή της Ρίζας (κόκκυγας)
 2. Σβαντιστάνα: Ιερό Τσάκρα (ηβική χώρα)
 3. Μανιπούρα: Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος (περιοχή του ομφαλού)
 4. Αναχάτα: Τσάκρα της Καρδιάς
 5. Βισούντα: Τσάκρα του Λαιμού
 6. Άτζνα: Τσάκρα του Φρυδιού ή του Τρίτου Ματιού
 7. Σαχασράρα: Τσάκρα του Στέμματος (κορυφή της κεφαλής)

Γιόγκα

Είναι η συγκράτηση του νου και η ηρεμία που μεταδίδεται σε ολόκληρο το σώμα. Η γιόγκα έχει ως βάση την πειθαρχεία και την ανάπτυξη του νου με σκοπό να πετύχουμε την απόλυτη αρμονία. Η σύγχρονη θεωρία της γιόγκα είναι κυρίως η σωματική άσκηση που απαιτεί ευλυγισία, δύναμη και ασκήσεις διαφόρων επιπέδων δυσκολίας. Η γιόγκα, ωστόσο, είναι άσκηση και για το μυαλό. Είναι το προστάδιο και ο προθάλαμος του διαλογισμού.

Τάντρα

Μυστικιστική φιλοσοφία από την Ινδία. Εσωτερική ενέργεια, βαθύτερα εσωτερικά κύματα που ενεργοποιούν νου και σώμα, προσφέροντας έτσι την απόλυτη πνευματική και σαρκική ολοκλήρωση. Το Τάντρα ορίζεται ως η απόλυτη εωρτική / σεξουαλική απελευθέρωση που απαιτεί υπομονή, χρόνο και αφοσίωση. Μερικά από τα tips για έντονη ερωτική απόλαυση και κορύφωση είναι:

 • Η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας (άνετα και ζεστά)
 • Η αναπνοή (εκπνοή με εκπνοή)
 • Μάτια ερμητικά ανοιχτά
 • Απόλαυση με διάρκεια αλλά η ένταση πρέπει να κλιμακώνεται σταδιακά. Πάρτε, λοιπόν, βαθιές αναπνοές και συνεχίστε να κάνετε αυτό που βλέπετε πως ευχαριστεί τον άλλον...

Προσωπική Ανάπτυξη

Αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και δημιουργικότητα είναι το κοκτέιλ της προσωπικής μας επιτυχίας. Θα πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τις ανάγκες που έχουμε και όλα όσα θέλουμε να αναπτύξουμε για τους ίδιους μας τους εαυτούς, με στόχο πάντα την αυτοπραγμάτωση, δηλαδή την υλοποίηση και την εφαρμογή των στόχων και σκοπών που έχουμε «θάψει» σε κάποιο σκοτεινό κελάρι του υποσυνείδητού μας.